de Verwondering

Ervaringen van deelnemers

De Verdiepingsdag is altijd weer anders. Toch word ik iedere keer weer geraakt en ervaar ik blijdschap, verdriet of boosheid. Het is geweldig om de helende werking van deze dag te ervaren. Ik sta steeds bewuster en krachtiger in het leven.

Voor mij werken Corna´s yogalessen op verschillende manieren. In de eerste plaats zijn er de lichaams- en meditatieoefeningen uit de kundalini yoga, zoals Corna die ons laat doen, nuchter, met humor en wijsheid. De oefeningen brengen me uit mijn hoofd en in mijn lijf, helpen me afstand te nemen van de haast en spanningen van alledag. Daarnaast is er Corna´s stem die mij altijd heel subtiel weet aan te spreken. Zoals gezegd: nuchter, humorvol en wijs tegelijk. Dit maakt dat de oefeningen meer zijn dan alleen lichaams- of ontspanningsoefeningen. Het worden op die manier ook levensoefeningen: nu eens confronterend, dan weer bevrijdend of verzachtend.

De rust, oefeningen, meditatie, omgeving en natuurlijk het lekkere eten hebben mij goedgedaan. Vanaf het eerste moment dat ik aankwam heb ik mij welkom gevoeld.
Thuis doe ik nu elke ochtend de oefeningen en meditatie die ik van jou heb geleerd. Ik wil dit vasthouden want ik merk dat het goed voor mij is. Natuurlijk kan ik niet meer de hele dag zelf bepalen wat ik ga doen omdat ik wel verplichtingen heb. Toch probeer ik meer te relativeren en ook meer rust te nemen. Mijn verblijf bij jullie behoorde tot de beste dagen van dit jaar.

Het fijne van yoga bij Corna is de diepe ontspanning die ik voel en na de les nog dagenlang ervaar. Daardoor blijf ik in het dagelijks leven gemakkelijker in mijn kracht staan.

Wat heeft yoga bij jou me gebracht?
Focus en discipline, niet alleen om dingen te doen maar ook om dingen te laten.
Met aandacht ( focus) bezig zijn en je richten op één ding. Verder ook het besef dat “alles wat je doet met aandacht voor jezelf, hoe klein of kort de oefening, meditatie of anderszins ook is, goed is”. Dat maakte voor mij dat ik dingen volhield en met plezier deed en ze in mijn systeem kwamen, als iets wat bij me past ( en zo is ook zo!)

Tineke Hoekstra

Normerweg 1 | 1777 JL Hippolytushoef | 06 45200371 | cornagroenveld@deverwondering.org