de Verwondering

Corna Groenveld

Verdieping in beweging
en stilstaan in het nu

Wie is Corna Groenveld

Ik kijk, werk en leef vanuit mijn verbondenheid met de totaliteit en ben nieuwsgierig naar alles dat leeft en wat de natuur te bieden heeft.

Kundalini Yoga Noord Holland

Als jongste van vijf groeide ik op op een boerderij. Als kind speelde ik veel buiten. Ik was echt een kind van vallen en opstaan. Al vroeg begreep ik dat je van moeilijke situaties veel kunt leren. Het leven werd en is voor mij nog steeds een grote uitdaging; mijn beste leraar.

Na mijn middelbare school en verpleegstersopleiding werd ik, als twintiger, getrokken naar de bergen van Mallorca. Daar, in de kracht van de natuur, hervond ik mijn innerlijk vuur;  ik wilde ‘vrij zijn’.

Terug in de stad ontdekte ik in de dans de ‘bevrijdende kracht van verbinding’ die ik nodig had om in beweging te komen.

Ik volgde de opleidingen tot Bewegingsexpressie therapeut en Kundalini Yoga leraar.

Mijn levensreis bracht mij naar een centrum voor zingeving waar ik ruim twaalf jaar gewoond, gewerkt en geleerd heb. Daar kwam voor mij alles samen; de liefde voor de natuur en het samen leven. En vooral het begeleiden van mensen door middel van dans en beweging gaf mij veel plezier en diepgang.  

Lichaamstaal is voor mij hèt communicatiemiddel. Ik ontwikkelde in die taal mijn vorm van lichaamswerk als instrument om mensen te begeleiden op hun weg naar bewustwording en zingeving.

Met dat instrument heb ik nu, meer dan dertig jaar, veel mensen mogen begeleiden.

Ik werk met beweging en stilte, met alles dat aards en gewoon is, met yoga-, adem-, dans-, aandachtsoefeningen en meditatie.

Corna Groenveld
‘Levend leren en Lerend leven, een weg van Vallen en Opstaan.’

Normerweg 1 | 1777 JL Hippolytushoef | 06 45200371 | cornagroenveld@deverwondering.org